Ondernemersavond 10 oktober voor ondernemers uit de gemeenten Grootegast, Achtkarspelen en Marum

 Na het succes van de vorige jaren wederom een ondernemersavond  en wel op 10 oktober 2017 voor ondernemers uit de gemeenten Grootegast, Achtkarspelen en Marum.

Sprekers: O. Kuipers van  KuipersDrinkwaterSecurity Grootegast over veilig, duurzaam drinkwater en Mark van der Veen

van Voys Groningen, een snelgroeiend telecombedrijf; een zelfsturende organisatie, wat betekent dit in de praktijk.

 

Aanmelden reservering@barontheater.nl, gratis toegankelijk. Inloop met koffie 19.30 uur.

Open huis op vrijdag 8 september met een open Theaterles van St Muziekonderwijs Grootegast

Theaterlessen voor het seizoen 2017 – 2018  voor de groep  van het Voorgezet Onderwijs  is al volgeboekt.
Er is nog wel plek om theaterlessen te volgen voor leerlingen vanaf groep 4 t/m 8 van het Primair Onderwijs !!!
LOOP EENS GEZELLIG NAAR BINNEN EN GENIET VAN EEN OPEN THEATERLES
Vrijdag 8 september staan de deuren van het BaronTheater van 14.00 tot 20.00 uur  weer open. Kom gezellig een kopje koffie of thee drinken met de vrijwilligers van dit unieke theater.
Even als vorig jaar zal er een Open Theaterles van de Stichting Muziekonderwijs Grootegast worden gehouden. Deze les zal worden gehouden onder leiding van docent Saskia Broertjes. De doelgroepen zijn leerlingen vanaf groep 4 t/m 8 van het Primair Onderwijs (PO) en voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs (VO)
Deze voorstelling zal tussen 16.00 en 17.00 uur plaatsvinden.
De cursussen Theaterlessen 2017/2018 SMG starten per vrijdag 29 september’17
Lesgeldtarief: € 130 (voor 20 lessen)
De tijdstipen zijn voor de  PO groep: 16.00 – 17.00 uur en voor de VO groep: 17.00 – 18.30 uur
Verder informatie is verkrijgbaar bij: Jappie Kuipers (coördinator SMG) jkuipers23@gmail.com en/of Saskia Broertjes (docent) sasketie@hotmail.com
Tevens zal aandacht worden geschonken aan Hinke Hoeksma produkties met de kindervoorstelling “MENERO” op zondagmiddag 15 oktober.

Reserveren via VanPlan.nl nu mogelijk

Alle voorstellingen voor de eerste helft van het seizoen 2017-2018 kunt u nu gaan reserveren.  Dit loopt via de organisatie VanPlan.nl. Na betaling via het iDeal systeem wordt u de ticket toegestuurd of kunt u het ticketformulier downloaden.  Uw toegangsbewijs moet u meenemen en zal voor de aanvang van de voorstelling worden ingescand en gecontroleerd worden op echtheid.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de voorstellingen van “Koning van het grasland”

Op 15 en 16 juni zijn er nog kaarten beschikbaar voor de openluchtvoorstelling “Koning van het grasland” of te wel in het Fries “Kening van de greide”

Deze voorstellingen moet u beschouwen als een ‘mobiel theater” die van vanaf 3 juni door de drie noordelijke provincies op verschillende plaatsen aandoet. En in samenwerking met het BaronTheater komen er twee prachtige voorstellingen in Opende op de locatie aan de Parksterdwarsweg. De heer David Lelieveld uit Tytsjerk  van de organistatie Pier 21 is de grote motor van deze productie die in samenwerking met toneelgroep Jan Vos de uitvoering verzorgd.  Zie verder de uitleg bij de reserveringsmogelijkheden voor 15 en 16 juni 2017.

In october jeugdvoorstelling van Hinke Hoeksma produkties

Jeugdvoorstelling  met de theatervoorstelling Menero!

Menero! vertelt het verhaal van de zieke Nero. Hij is niet zo moedig als hij zou willen zijn en zijn angst voor het ziekenhuis stopt hij niet onder stoelen of banken. Hij is een ware held-op-sokken.

Nero is verzot op stripboeken. Als hij op een dag een advertentie tegenkomt die hem aanspoort om een superheld te worden, dan grijpt hij zijn kans. Hij komt terecht in een heus laboratorium. Het Laboratorium der Superkrachten. Geen held te gek.

Lukt het Nero om in de voetsporen te treden van bekende superhelden? En kan het laboratorium Nero helpen om zijn angsten te overwinnen?

Adviesleeftijd: (6+)

Zondag 15 oktober 2017
14.30 uur
Duur voorstelling: +/- 50 minuten.
Kaartprijs: € 5,00 p.p.

Barontheater, Opende (provincie Groningen)
Voor verdere informatie: www.hinkehoeksma.nl

Unieke openlucht voorstelling “Koning van het grasland” op donderdag 15 en vrijdag 16 juni in Opende

Openluchtvoorstellingen met het thema: Kening fan é Greide (Koning van het grasland)

Speellocatie is aan de Parksterdwarsweg in Opende, aan de zuidkant van het recreatiepark Strandheem.

BaronTheater uit Opende en Pier21 met Toneelgroep Jan Vos brengen in juni deze zomer  de locatietheater-voorstelling Koning van het Grasland naar de boerenerven van Friesland. En er komt ook een voorstelling naar Opende. In de voorstelling staat de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur centraal. We zien de strijd van de boer, die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt. En die van de grutto, die zich uit alle macht probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop

Zie hieronder extra informatie over de voorstellingen

In de hoofdrollen: Joop Wittermans, Trudi Klever, Helmert Woudenberg en Marcel Faber. Woensdag 15 maart start de online kaartverkoop.

Koning van het Grasland’ gaat op zaterdag 3 juni in première op de boerderij bij de familie Entzinger in Grou. De locatie-theaterproductie is vervolgens tot en met september in heel Noord-Nederland te zien. De productiekracht en het Friese netwerk van Pier21 (o.m. bekend van De Emigrant en Feteranen) wordt gekoppeld aan de artistieke inbreng en ervaring van toneelgroep Jan Vos (eerder o.a. Mansholt). Op 15 maart start op de websites van beide gezelschappen de online kaartverkoop van avond- en matinee-voorstellingen, diners en lunches, in samenwerking met Youth Food Movement en ook van Ontwakend Landschap.

Mobiel theater

Koning van het Grasland’ wordt gespeeld op boerenerven in de drie noordelijke provincies. Decorontwerpster Ellen Klever ontwierp een mobiel theater, dat publiek en spelers beschutting biedt, zonder dat het uitzicht op het landschap wordt verstoord.