LAAND-VER-HUUS op 10 en 11 maart (Reserveer snel !)

Op 10 en 11 meert 2018 wordt de vertelveurstelling LAAND-VER-HUUS opvoerd ien t Barontheater Opende. Acht vertellers van Kom op Verhoal krupen ien de huud van mensen die betrokken wadden bij de landverhuzing van n flink aantal ienwoners van t Westerketier. Jeen Baron, de eerste dirigent van Crescendo en noamgever van t theater ien Opende was één van de lu, die heur geluk ien verre oorden zöchten. ‘Landverhuzen’ is n drama, dat is ons ien de veurbereidens al wel duudelek worden. Verhoalen met n lach en n troan is t resultoat. De veurstelling is uniek omdat ok muzikanten van Crescendo metspeulen en de organisoatie n soamenwaarkingsveband is van Kom op Verhoal, Crescendo en t Barontheater. De regie is weer ien handen van Erik van Dort van Stichting Vertellus.
Wees der vlöt bij met reserveren, aans lopst de boot mis!
Zie Programma Maart 2018  voor reservering !!!

Stichting Droomwonen i.s.m. KUUB presenteert het nieuwbouwcomplex aan de Prov.weg 67

Stichting Droomwonen organiseert i.s.m. met KUUB twee avonden in het BaronTheater waarop het nieuwbouwcomplex dat aan de Provincialeweg 67 gerealiseerd gaat worden, gepresenteerd wordt.

Wil je de bijeenkomst op 13 of 14 november bijwonen? Schrijf je dan in via onderstaand formulier

Wat begon als een droom gaat nu echt werkelijkheid te worden! De droom is om in Opende een project met woningen voor ouder wordende dorpsbewoners en een woonvorm voor jongeren met een verstandelijke beperking te realiseren. Op deze manier kan deze groep kiezen om in het dorp te blijven en hoeven zij niet noodgedwongen uit te wijken naar een andere plek om te wonen. De droom is dat dit een plek wordt waar zelfstandig geleefd kan worden in comfortabele woningen en waar gezelligheid, zorg en aandacht voor elkaar gemakkelijk te geven en te nemen zijn.

De initiatiefnemer en aanjager van deze prachtige droom is de Stichting Droomwonen en bestaat uit Willem Hofstede (Plaatselijk Belang), Geert de Jong (actief in van alles), Henny Pijpker (actief met mensen met een beperking) en Tineke Rodenboog (actief in Kookclub en Eetcafé Vestienie en moeder van o.a. twee dochters met een beperking).

Stichting Droomwonen heeft met begeleiding van KUUB, met steun van de gemeente Grootegast en met instemming van de familie Borger een plan uitgewerkt voor het perceel waar tot voor kort Sjouke Borger woonde aan de Provincialeweg 67. Hier komt een complex waarin 17 levensloopbestendige woningen gerealiseerd gaan worden met een mooie gemeenschappelijke tuin, parkeerplek, een eigen terras en kleine voortuin. Tevens zal er een woonvorm met 7 huureenheden en gemeenschappelijke ruimten voor jongeren met verstandelijke beperking opgenomen worden in het plan. Ten slotte komt er een Lokaal Loket in het complex; een centrale plek in het dorp waar mensen uit het hele dorp elkaar allerhande hulp kunnen vragen en bieden. U zorgt voor het dorp en het dorp zorgt voor u! Het ontwerp van de woningen en de woonvorm zijn door een architect gemaakt en nu is het zover dat iedereen in het dorp deelgenoot mag worden van de concrete plannen die gemaakt zijn!

De Stichting Droomwonen, KUUB, de architect en de makelaar zijn tijdens beide avonden in het BaronTheater aanwezig om u alle ins en outs te vertellen over de droom van de stichting, het ontwerp van het complex, de woningen, de woonvorm, de voorzieningen in het project en de plek in het dorp. Wij hopen u te zien!

Inschrijfformulier bijeenkomst

10 jaar Stichting Mien Westerkwartier

10 JAAR STICHTING MIEN WESTERKWARTIER.

Westerkwartier – Op 17 november wordt in het Barontheater in Opende het 10-jarig bestaan van Stichting Mien Westerkwartier gevierd. Met een keur aan dichters, muzikanten en vertellers wordt een avond lang de streektaal van het Westerkwartier belicht.

11 jaar geleden riepen Niels Meijer en Geert Zijlstra een twintigtal schrijvers, dichters en muzikanten bijeen om nader kennis te maken en om meer ruchtbaarheid aan onze streektaal te geven. Aan het einde van die avond werd besloten om een stichting op te richten die een website zou gaan maken waarop aandacht werd besteed aan het Westerkwartier. Maar al snel kwam er meer. Muziek – en vertelvoorstellingen, boekjes, CD’s, DVD en het vertelcollectief Kom op Verhoal.

Er is veel gebeurd in die 10 jaar en daar kijken we naar terug, maar natuurlijk kijken we ook vooruit naar de toekomst in de nieuwe gemeente Het Westerkwartier.

Om 19.15 uur staan de deuren van de zaal voor u open en het programma waar wij u voor uitnodigen gaat om 19.30 uur van start. U krijgt deze avond een onderhoudend programma waarbij Westerkwartierder vertellers, dichter en muzikanten elkaar afwisselen en waarbij u als publiek ook mee kunt doen!

Foppe de Haan komt als “special guest” op 21 oktober a.s.

Foppe de Haan zal als “special guest” optreden in het muzikaal theater “SportSound” van Syb van der Ploeg

 

Hier zijn wij heel blij mee want:

Foppe de Haan leidde Heerenveen naar plaatsing voor de Champions League en Jong Oranje naar twee EK titels. Foppe is authentiek in zijn werkwijze en in zijn presentaties. Foppe vertelt over zijn rol als coach in de presentatie: ‘Van een schouderklopje krijgt niemand een blessure’.

Wanneer Foppe de Haan spreekt is iedereen stil. Met zijn verhalen over zijn werkzaamheden met SC Heerenveen, Jong Oranje en Ajax Cape Town weet hij iedereen te boeien. Ontwapenend, nuchter, relativerend en met een vleugje Friese humor vertelt Foppe de Haan zijn visie over samenwerken, teambuilding, presteren en motivatie.

Foppe de Haan; een oprecht, inspirerend verhaal wat iedereen herkent en boeit. Een man met een nuchtere, eerlijke en duidelijke kijk op zaken. Weet de verbinding goed, maar bovenal met humor, te leggen tussen het voetbal en ons werk.

Ga snel een plek voor 21 oktober reserveren

 

Ondernemersavond in het BaronTheater te Opende, dinsdag 10 oktober 2017

Ondernemersavond

Na het succes van de vorige jaren wederom een ondernemersavond  en wel op 10 oktober 2017 voor ondernemers uit de gemeenten Grootegast, Achtkarspelen en Marum. Sprekers: Dhr. Oeds Kuipers van  KuipersDrinkwaterSecurity Grootegast over veilig, duurzaam drinkwater en dhr Mark van der Veen van Voys Groningen, een snelgroeiend telecombedrijf; een zelfsturende organisatie, wat betekent dit in de praktijk.

Deze ondernemersavond is gratis toegankelijk

U kunt zich aanmelden via  reservering@barontheater.nl,  o.v.v. ondernemersavond 2017. U bent vrij een introducé mee te nemen.

Om uw bedrijfsnaam kracht bij te zetten kunt U een banner meenemen, welke wij voor u zullen plaatsen in onze theaterzaal. Ook flyers e.d. zijn mogelijk. Wij zien er naar uit u te ontmoeten

Het programma ziet er als volgt uit:

19.30 uur    inloop met koffie

19.45 uur    opening door Greet Nieuwland

20.00 uur    de heer Oeds Kuipers van KuipersDrinkwaterSecurity B.V. Grootegast:  veilig, duurzaam drinkwater en legionela preventie.

20.30 – 20.50 uur    pauze

20.50 uur    de heer Mark van der Veen van Voys Groningen, het nieuwe zakelijk bellen.  Een snel groeiend telecombedrijf zonder managers en directeur, een zelfsturende organisatie, wat betekent dit in de praktijk.

21.20  uur    Afsluiting en gelegenheid tot netwerken

 

Greet Nieuwland

Lea van der Tuin

 

Open huis op vrijdag 8 september met een open Theaterles van St Muziekonderwijs Grootegast

Theaterlessen voor het seizoen 2017 – 2018  voor de groep  van het Voorgezet Onderwijs  is al volgeboekt.
Er is nog wel plek om theaterlessen te volgen voor leerlingen vanaf groep 4 t/m 8 van het Primair Onderwijs !!!
LOOP EENS GEZELLIG NAAR BINNEN EN GENIET VAN EEN OPEN THEATERLES
Vrijdag 8 september staan de deuren van het BaronTheater van 14.00 tot 20.00 uur  weer open. Kom gezellig een kopje koffie of thee drinken met de vrijwilligers van dit unieke theater.
Even als vorig jaar zal er een Open Theaterles van de Stichting Muziekonderwijs Grootegast worden gehouden. Deze les zal worden gehouden onder leiding van docent Saskia Broertjes. De doelgroepen zijn leerlingen vanaf groep 4 t/m 8 van het Primair Onderwijs (PO) en voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs (VO)
Deze voorstelling zal tussen 16.00 en 17.00 uur plaatsvinden.
De cursussen Theaterlessen 2017/2018 SMG starten per vrijdag 29 september’17
Lesgeldtarief: € 130 (voor 20 lessen)
De tijdstipen zijn voor de  PO groep: 16.00 – 17.00 uur en voor de VO groep: 17.00 – 18.30 uur
Verder informatie is verkrijgbaar bij: Jappie Kuipers (coördinator SMG) jkuipers23@gmail.com en/of Saskia Broertjes (docent) sasketie@hotmail.com
Tevens zal aandacht worden geschonken aan Hinke Hoeksma produkties met de kindervoorstelling “MENERO” op zondagmiddag 15 oktober.

Reserveren via VanPlan.nl nu mogelijk

Alle voorstellingen voor de eerste helft van het seizoen 2017-2018 kunt u nu gaan reserveren.  Dit loopt via de organisatie VanPlan.nl. Na betaling via het iDeal systeem wordt u de ticket toegestuurd of kunt u het ticketformulier downloaden.  Uw toegangsbewijs moet u meenemen en zal voor de aanvang van de voorstelling worden ingescand en gecontroleerd worden op echtheid.