40 jarig jubileum concert Klaas Landman

Reserveer snel voor dit evenement.  Voor het is uitverkocht !

Klaas Landman 40 jaar zanger/liedjesschrijver

SCHLAGERS, SONGS & SMARTLAPPEN

Schlagers, songs en smartlappen rijgen zich aaneen in dit programma, waarmee Klaas Landman zijn 40-jarig jubileum als zanger/liedjesschrijver viert.

Hij wordt bijgestaan door showorkest Bigband & Zo, Duo Sonic, het koor in Between en zijn vaste begeleider pianist Gerard van der Laan, in totaal zo’n 70 medewerkenden.

Naast het vooroorlogse Nederlandstalige levenslied (zoals “Droomland”), waarmee hij ooit begon krijgt ook eigen werk een plaats in dit programma, o.a. de titelsong van zijn cd “In jou klinkt een lied”. En verder hoort u liedjes variërend van “Als sterren flonk’rend aan de hemel staan” (De Ramblers) en “O, wat ben je mooi” (De Spelbrekers), tot” Let me try again” (Sinatra).

Ook Duo Sonic (easy listening, country en rock)) en het koor In Between leveren vocaal hun aandeel, terwijl het showorkest niet alleen zorgt voor begeleiding, maar ook spettert in een aantal nummers uit het eigen repertoire.

Al met al een uiterst gevarieerd programma,

Klaas Landman begon in 1980 met oude levensliederen als “Aan de muur van ‘t oude kerkhof”, al snel aangevuld met eigen liedjes. Hij gaf koffieconcerten en trad op bij allerlei festiviteiten, zowel tussen de schuifdeuren, als in de noordelijke theaters. Bij Radio Noord (toen nog Groningen/Drenthe), werkte hij jarenlang veelvuldig mee aan het roemruchte programma “Muziekmelange”. De laatste jaren treedt Klaas veel minder op. Wel zag hij zijn jaarlijkse deelname aan het Ouderen Song Festival vanaf 2011 bekroond met meerdere finaleplaatsen en optredens in o.a. het DeLaMar Theater en Koninklijk Theater Carré en met een internetprijs. In 2013 verscheen zijn CD “In jou klinkt een lied” met 21 liedjes, waarvan een aantal van eigen hand.

 

 

Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.