“FLJIMSK” met : Piter Wilkens, Griet Wiersma en Minze Dijksma

Zaterdag 25 jan. Theatergezelschap “FLJIMSK” met : Piter Wilkens, Griet Wiersma en Minze Dijksma brengt de show: “Wêr sil dit hinne…? “ in Baron Theater

Drie Friese toppers bundelen opnieuw hun krachten. Het eerste theaterprogramma van zangeres Griet Wiersma, troubadour Piter Wilkens en goochelaar Minze Dijksma werd al heel enthousiast ontvangen. Recensenten spraken over een “heerlijke avond” (De Woudklank) en een “hilarische show” (Heerenveense Courant).

Griet Wiersma en Piter Wilkens boeien en ontroeren met hun zangtalent en brengen ook verrassende duetten. Minze Dijksma verbluft het publiek met zijn goochelkunsten. In de prachtige sketches worden hun afzonderlijke kwaliteiten een komische optelsom. De komische typetjes van Griet ,

gecombineerd met de gortdroge humor van Piter en Minze.

Ze bieden een programma om alle zorgen uit het dagelijkse leven te vergeten en verbazen zich over de jachtige wereld waarin we leven. Griet, Piter en Minze vragen zich dan ook af: “Wêr sil dit hinne…? ”

Deze heerlijk afwisselende show komt op zaterdag 25 jan. om 20.00 uur naar het Baron Theater te Opende – www.barontheater.nl

Kaarten voor deze gezellige avond zijn verkrijgbaar op www.vanplan.nl

BaronTheater zoekt technische vrijwilligers

Vacature:  technische medewerker voor licht en geluid

Voor het BaronTheater te Opende zoeken wij een vrijwilliger voor de functie van technische medewerker

Taken en werkzaamheden

Tijdens de theatervoorstellingen het licht en geluid programma uitvoeren.

Vaardigheden en kwaliteiten

We zoeken vrijwilligers die graag kennis willen krijgen met dit vak

Personen die handig zijn en al beetje ervaring hebben met computer en techniek zijn van harte welkom.

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

Een gezellige groep vrijwilligers, Je maakt kennis met verschillende artiesten en de mogelijkheid om theatervoorstellingen mee te beleven. Afhankelijk van je belangstelling valt er veel te leren.

Informatie over de organisatie

BaronTheater

Verbindingsweg 9
9865 TE Opende
Website:  www.barontheater.nl

Graag aanmelden per e-mail naar:

techniek@barontheater.nl
info@barontheater.n

Presentatie van onze nieuwe burgemeester van gemeente Westerkwartier

Vrijdag 22 november  komt burgemeester Ard van der Tuuk naar het BaronTheater. Hij wordt gepresenteerd aan de bevolking van het Westerkwartier. Marcel Nieuwenweg van Omroep Noord zal tijdens deze avond exclusieve interviews afnemen. Tevens is er meer entertainment.

De avond begint om 19.30 uur en iedereeen is welkom !!

De toegang is gratis !!

 

Bijzondere onthulling van plaquette in het BaronTheater

Plaquette ter ere van Sid en Margaret Baron en vader Jeen de 1e dirigent van Crescendo.

Op 11 september werd door Koos Wiersma, burgemeester van de gemeente Westerkwartier en Henry Baron, de zoon van Jeen Baron, de 1e dirigent van Crescendo, alsmede Jim en Ron, de twee zonen en Julie de dochter van de overleden Sid en Margaret Baron, een bronzen plaquette onthuld. Voor de 30 meegereisde familieleden uit de USA was dit een ontroerend moment. Hun overgrootvader alsmede Sid en Margaret Baron, waar het BaronTheater naar is vernoemd, worden hiermee geëerd.

Zondag 15 september tuinconcert Crescendo

Op zondag 15 september 2019 zullen de Bicycle Showband en het Jeugdkorps van Crescendo een tuinconcert verzorgen. Het concert zal plaatsvinden op Camping De Watermolen, Openderweg 26 in Opende.

Iedereen is welkom !! Neem wel uw eigen stoel of kleed mee.

Vanaf 11.00 uur wordt er koffie/thee geschonken. Het concert start om 11.30 uur.

Bij slecht weer zal het concert in het BaronTheater worden gehouden

In 2019 zijn 8 nieuwe bedrijven lid van de zakenclub geworden

De volgende bedrijven zijn sinds 2019 lid geworden van de zakenclub van het BaronTheater. Met de support van deze bedrijven c.q. instellingen zijn wij heel blij. Wij heten U hartelijk welkom.

  • Jacobien Life & Style – Grootegast
  • Hubo / Tjoelker – Opende
  • AutoLease Baron – Ureterp
  • R.S. Totaalbouw – Oldekerk
  • Noordhof Interieurbouw – Niekerk
  • Koopman – Noordhorn/Leek
  • Wilgenburg Loon- & Grondverzetbedrijf – Grootegast
  • Bicycle Showband Crescendo – Opende

Lions Westerkwartier doneert 500 Euro

Het BaronTheater heeft van Lions Westerkwartier een bedrag van 500 Euro ontvangen. Mede hierdoor kon het BaronTheater de technische voorzieningen in het theater verbeteren zoals de aanschaf van een groot filmscherm inclusief  beamer.

Het BaronTheater wil Lions Westerkwartier hartelijk dank zeggen voor deze geldelijke bijdrage.

Sietze (Sid) Baron overleden

Op 24 maart is Sietze (Sid) Baron uit LYNDEN  USA overleden.

Sietze was de oudste zoon van Jeen Baron  die de eerste dirigent  en medeoprichter van  de christelijke. muziekvereniging Crescendo nu Bicycle Showband Crescendo was.

De laatste twee decennia heeft Sietze en de familie Baron veel voor Crescendo, het BaronTheater en het Kor Dijkstraplein in Opende betekend. Als dank voor zijn steun is het BaronTheater naar hem vernoemd.

Afgelopen jaar heeft Sietze, als dank voor zijn initiatieven voor het dorp Opende, de ‘Abel Tasman Erepenning’ als waardering van de gemeente Grootegast ontvangen

Wij willen de familie  Baron sterkte wensen dit verlies te dragen.

 

Bijgevoegde  foto is gemaakt tijdens de opening van het BaronTheater in 2012. Links Sietze Baron en rechts oud-burgemeester van de gemeente Grootegast de heer K. B. Dijkstra

Bijzondere theatervoorstelling in het BaronTheater

 

Bijzondere theatervoorstelling in het BaronTheater

Zondagmiddag 14 april om 15.00 uur

Entree:  € 14,00

In oorlog en liefde… 

Noëmi Beckman uit Leiderdorp trouwt kort na de oorlog ‘met de handschoen’ met de man die ze op dat moment slechts één keer heeft ontmoet. In Auschwitz. Het huwelijk zal 65 jaar duren. Het even aangrijpende als bizarre liefdesverhaal van de twee kampoverlevenden is zo bijzonder, dat er een theatervoorstelling van is gemaakt. Dit indringende stuk wordt vertolkt door de Rijswijker Timo Waarsenburg.

Folkkoor ‘It Wâldfolk’ op 9 maart in het BaronTheater

It Wâldfolk, neemt u mee op een muzikale reis over 3 continenten.

De reis start in Friesland om vervolgens naar Engeland en Schotland te gaan, via Ierland steekt het koor de oceaan over om naar Amerika te gaan. Na deze omzwervingen keert het koor terug naar Friesland . Het optreden wordt tijdens de muziek en zang visueel ondersteund door beeldmateriaal, verder krijgt het publiek tijdens de overgangen van de songs uitleg en informatie over de inhoud van de muziek en de reis. Het optreden belooft een boeiende en meeslepende reis te worden door de geschiedenis van de songs en landen die worden aangedaan.

Laat u verrassen en geniet van dit koor met een uniek combo