Zondag 29 maart: Joy for People Gospel Choir ‘In Concert’

 

Joy for People Gospel Choir ‘IN CONCERT’!

Dokkum – Joy for People Gospel Choir is een hecht en ambitieus koor met een goede reputatie in zowel binnen- als buitenland, die zich weet te onderscheiden door te streven naar muziek van hoge kwaliteit en ondersteund wordt door een eigen live band. Deskundige licht- en geluidstechnici zorgen voor de ‘finishing touch’. Dit alles onder leiding van dirigente Carola Tavenier-Bolk.

Er is in het afgelopen half jaar hard gewerkt aan een geheel nieuw concept: ‘Joy for People In Concert.’ In uitstraling, beleving en muziekkeuze is gekozen voor een andere koers, waarmee zij ook een breder publiek wil aanspreken. In een avondvullend programma passeren swingende black gospels, prachtige ballads en christelijke popsongs de revue.

Na een zeer succesvolle première op 1 december 2019 in theater Sense in Dokkum, laat Joy for People Gospel Choir het programma ‘In Concert’ graag op andere locaties horen, zowel in kerken als daarbuiten. Joy for People hoopt jong en oud binnenkort te mogen verrassen en te prikkelen tijdens “Joy for People in Concert”.

De eerstvolgende mogelijkheid om dit unieke concert te beleven is op zondag 29 maart a.s. om 16.00 uur in het BaronTheater te Opeinde. De entree is gratis en een ieder is meer dan welkom. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar.

Kijk voor een indruk van het concert op de Facebookpagina van Joy for People!

Agendavermelding:

Joy for People Gospel Choir ‘IN CONCERT’

Zondag 29 maart 2020

BaronTheater, Verbindingsweg 9, OPENDE (GR.)

Aanvang: 16.00u

Entree: gratis Kaarten via www.joyforpeople.nl of aan de zaal

Noot voor de redactie:

Wij geven graag meer informatie over ons koor of het concert. U kunt ons bereiken via onze woordvoerder Wietske Hofman, wavdh@chello.nl, tel. 06-53913301 www.joyforpeople.nl

40 jarig jubileum concert Klaas Landman

Reserveer snel voor dit evenement.  Voor het is uitverkocht !

Klaas Landman 40 jaar zanger/liedjesschrijver

SCHLAGERS, SONGS & SMARTLAPPEN

Schlagers, songs en smartlappen rijgen zich aaneen in dit programma, waarmee Klaas Landman zijn 40-jarig jubileum als zanger/liedjesschrijver viert.

Hij wordt bijgestaan door showorkest Bigband & Zo, Duo Sonic, het koor in Between en zijn vaste begeleider pianist Gerard van der Laan, in totaal zo’n 70 medewerkenden.

Naast het vooroorlogse Nederlandstalige levenslied (zoals “Droomland”), waarmee hij ooit begon krijgt ook eigen werk een plaats in dit programma, o.a. de titelsong van zijn cd “In jou klinkt een lied”. En verder hoort u liedjes variërend van “Als sterren flonk’rend aan de hemel staan” (De Ramblers) en “O, wat ben je mooi” (De Spelbrekers), tot” Let me try again” (Sinatra).

Ook Duo Sonic (easy listening, country en rock)) en het koor In Between leveren vocaal hun aandeel, terwijl het showorkest niet alleen zorgt voor begeleiding, maar ook spettert in een aantal nummers uit het eigen repertoire.

Al met al een uiterst gevarieerd programma,

Klaas Landman begon in 1980 met oude levensliederen als “Aan de muur van ‘t oude kerkhof”, al snel aangevuld met eigen liedjes. Hij gaf koffieconcerten en trad op bij allerlei festiviteiten, zowel tussen de schuifdeuren, als in de noordelijke theaters. Bij Radio Noord (toen nog Groningen/Drenthe), werkte hij jarenlang veelvuldig mee aan het roemruchte programma “Muziekmelange”. De laatste jaren treedt Klaas veel minder op. Wel zag hij zijn jaarlijkse deelname aan het Ouderen Song Festival vanaf 2011 bekroond met meerdere finaleplaatsen en optredens in o.a. het DeLaMar Theater en Koninklijk Theater Carré en met een internetprijs. In 2013 verscheen zijn CD “In jou klinkt een lied” met 21 liedjes, waarvan een aantal van eigen hand.

 

 

Cabaretière Janneke Jager

LAAT U VERRASSEN !!

Janneke Jager

met ‘Femme Façade’   op  29 februari 2020

in het Baron Theater te Opende

´Wat er achter de façade gebeurt is zoveel interessanter´ – Interview met cabaretière Janneke Jager over haar voorstelling ´Femme Façade´

Wat kan het publiek verwachten van je voorstelling ´ Femme Façade´? Een hele muzikale voorstelling, waarin breekbare, grappige, en rake liedjes worden afgewisseld met persoonlijke verhalen, hilarische anekdotes en een Gronings sprookje. Deze voorstelling draait om de worsteling met de buitenkant: zowel mijn persoonlijke worsteling daarmee, als ook onze overspannen focus op ´perfecte plaatjes´ in de maatschappij. Aan de hand van mijn eigen familiegeschiedenis vertel ik waarom ik het zo lastig vind om de balans te vinden.

ZIE DE TRAILER:

De poster lijkt op een circusaffiche. Vanwaar die keuze? In deze voorstelling gebruik ik het circus als metafoor voor het leven: een plek waarin we allemaal een kunstje doen. Een kunstje waar sommige mensen om lachen, van genieten of iets aan hebben, maar waar ook sommige mensen van hopen dat je uit de trapeze valt omdat ze jaloers zijn op jouw succes of geluk. En tegelijkertijd een plek waar we overdag in de spotlight staan te shinen en ´s avonds ons masker weer afdoen. En ons misschien wel veel eenzamer of ongelukkiger voelen dan we overdag laten zien.

Waarom is dit een belangrijk thema voor je? Dat heeft alles te maken met mijn opvoeding: in een Gereformeerd gezin in een klein dorp op het Groningse platteland. Dan heb je een vrij overspannen sociale controle: iedereen houdt elkaar in de gaten, er wordt over elkaar geroddeld, je moet voldoen aan bepaalde maatstaven die ´men´ gezet heeft. Door een geheim binnen ons gezin hebben mijn ouders lang de schijn opgehouden, maar uiteindelijk is ons ´perfecte plaatje´ aan diggelen gevallen. Ik zat midden in de puberteit en wist opeens niet meer wat nou echt was. Dan krijg je wel een tik van de molen mee. Maar ik voelde ook dat schaamte en verdriet dingen waren die je beter niet aan de buitenwereld kon laten zien, want dat was ´zwak´. Dit is iets wat 25 jaar geleden speelde maar wat ik nog steeds tegenkom: in alle gekte rondom social media, waar alles ook alleen maar goud is wat er blinkt. Vakanties, successen, mooie feestjes, opgemaakte gezichten. Terwijl er nog nooit zoveel mensen met een burnout worstelden en iedereen op zoek is naar rust of zingeving. Die spagaat tussen de buitenkant en je binnenwereld is voor bijna iedereen lastig en dus herkenbaar. Maar hoe stap je uit dit ´circus´

Op 9 mei nog eenmaal de ‘Laand-ver-huus’ voorstelling van Mien Westerkwartier

 

Mien Westerkwartier  

Op veler verzoek presenteert Mien Westerkwartier op zaterdagavond 9 mei wederom het succes verhoal van: LAAND-VER-HUUS’

Kom op Verhoal’ vertelt in LAAND-VER-HUUS zelfgeschreven verhalen over de familie Baron en van andere Westerkwartierders. Verhalen van hoop, verwachting, teleurstelling en verdriet, maar ook van geluk, voorspoed en succes. Verhalen die u vast herkent van familie en vrienden.

Crescendo

De verhalen worden omlijst met muziek van leden van Crescendo. Speciale aandacht krijgt ook de story van Jeen Baron, één van de oprichters van Crescendo . Jeen was ook een landverhuizer en vertrok eind jaren veertig naar Amerika.

Reserveer alvast deze datum.

Datum: zaterdag 9 mei 2020
Entree:  € 10.-
Aanvang : 20:00 uur

 

_

“FLJIMSK” met : Piter Wilkens, Griet Wiersma en Minze Dijksma

Zaterdag 25 jan. Theatergezelschap “FLJIMSK” met : Piter Wilkens, Griet Wiersma en Minze Dijksma brengt de show: “Wêr sil dit hinne…? “ in Baron Theater

Drie Friese toppers bundelen opnieuw hun krachten. Het eerste theaterprogramma van zangeres Griet Wiersma, troubadour Piter Wilkens en goochelaar Minze Dijksma werd al heel enthousiast ontvangen. Recensenten spraken over een “heerlijke avond” (De Woudklank) en een “hilarische show” (Heerenveense Courant).

Griet Wiersma en Piter Wilkens boeien en ontroeren met hun zangtalent en brengen ook verrassende duetten. Minze Dijksma verbluft het publiek met zijn goochelkunsten. In de prachtige sketches worden hun afzonderlijke kwaliteiten een komische optelsom. De komische typetjes van Griet ,

gecombineerd met de gortdroge humor van Piter en Minze.

Ze bieden een programma om alle zorgen uit het dagelijkse leven te vergeten en verbazen zich over de jachtige wereld waarin we leven. Griet, Piter en Minze vragen zich dan ook af: “Wêr sil dit hinne…? ”

Deze heerlijk afwisselende show komt op zaterdag 25 jan. om 20.00 uur naar het Baron Theater te Opende – www.barontheater.nl

Kaarten voor deze gezellige avond zijn verkrijgbaar op www.vanplan.nl

BaronTheater zoekt technische vrijwilligers

Vacature:  technische medewerker voor licht en geluid

Voor het BaronTheater te Opende zoeken wij een vrijwilliger voor de functie van technische medewerker

Taken en werkzaamheden

Tijdens de theatervoorstellingen het licht en geluid programma uitvoeren.

Vaardigheden en kwaliteiten

We zoeken vrijwilligers die graag kennis willen krijgen met dit vak

Personen die handig zijn en al beetje ervaring hebben met computer en techniek zijn van harte welkom.

Wat is interessant aan dit vrijwilligerswerk?

Een gezellige groep vrijwilligers, Je maakt kennis met verschillende artiesten en de mogelijkheid om theatervoorstellingen mee te beleven. Afhankelijk van je belangstelling valt er veel te leren.

Informatie over de organisatie

BaronTheater

Verbindingsweg 9
9865 TE Opende
Website:  www.barontheater.nl

Graag aanmelden per e-mail naar:

techniek@barontheater.nl
info@barontheater.n

Presentatie van onze nieuwe burgemeester van gemeente Westerkwartier

Vrijdag 22 november  komt burgemeester Ard van der Tuuk naar het BaronTheater. Hij wordt gepresenteerd aan de bevolking van het Westerkwartier. Marcel Nieuwenweg van Omroep Noord zal tijdens deze avond exclusieve interviews afnemen. Tevens is er meer entertainment.

De avond begint om 19.30 uur en iedereeen is welkom !!

De toegang is gratis !!

 

Bijzondere onthulling van plaquette in het BaronTheater

Plaquette ter ere van Sid en Margaret Baron en vader Jeen de 1e dirigent van Crescendo.

Op 11 september werd door Koos Wiersma, burgemeester van de gemeente Westerkwartier en Henry Baron, de zoon van Jeen Baron, de 1e dirigent van Crescendo, alsmede Jim en Ron, de twee zonen en Julie de dochter van de overleden Sid en Margaret Baron, een bronzen plaquette onthuld. Voor de 30 meegereisde familieleden uit de USA was dit een ontroerend moment. Hun overgrootvader alsmede Sid en Margaret Baron, waar het BaronTheater naar is vernoemd, worden hiermee geëerd.

Zondag 15 september tuinconcert Crescendo

Op zondag 15 september 2019 zullen de Bicycle Showband en het Jeugdkorps van Crescendo een tuinconcert verzorgen. Het concert zal plaatsvinden op Camping De Watermolen, Openderweg 26 in Opende.

Iedereen is welkom !! Neem wel uw eigen stoel of kleed mee.

Vanaf 11.00 uur wordt er koffie/thee geschonken. Het concert start om 11.30 uur.

Bij slecht weer zal het concert in het BaronTheater worden gehouden

In 2019 zijn 8 nieuwe bedrijven lid van de zakenclub geworden

De volgende bedrijven zijn sinds 2019 lid geworden van de zakenclub van het BaronTheater. Met de support van deze bedrijven c.q. instellingen zijn wij heel blij. Wij heten U hartelijk welkom.

  • Jacobien Life & Style – Grootegast
  • Hubo / Tjoelker – Opende
  • AutoLease Baron – Ureterp
  • R.S. Totaalbouw – Oldekerk
  • Noordhof Interieurbouw – Niekerk
  • Koopman – Noordhorn/Leek
  • Wilgenburg Loon- & Grondverzetbedrijf – Grootegast
  • Bicycle Showband Crescendo – Opende