0594 - 659550

info@barontheater.nl

Verbindingsweg 9

9865 TE OPENDE (GR.)

Nieuws BaronTheater

Nieuws van en over het leukste theater van het noorden

7 nieuwe partners bij de zakenclub van het BaronTheater

De volgende bedrijven zijn sinds oktober 2018 lid geworden van de zakenclub van het BaronTheater. Met de support van deze bedrijven c.q. instellingen zijn wij heel blij. Wij heten U hartelijk welkom.

  • Installatiebedrijf G.Bron – Opende
  • Partycentrum Strandheem – Opende
  • A.L.C. (Audio & Light Concepts) B.V. – Drachten
  • J.van Dijk Schildersbedrijf – Surhuisterveen
  • Bies group – Marum, Heerenveen en Oosterwolde
  • Brasserie Kolkzicht – Surhuisterveen
  • SchotseHooglanders, Jelwin en Ymkje Kuipers – Opende

13 april: REJOICE uit Zuidhorn komt met de musical ‘Jesus Son of God’

RESERVEER ALVAST VOOR DEZE MUSICAL !!!

Zie agenda April 2019

Het gospelkoor Rejoice uit Zuidhorn met orkest o.l.v. Willem de Wit zal deze avond de musical ‘Jesus Son of God’ vertolken.  In het voorprogramma zal optreden Jonathan Vroeg, acteur van de bekende musical ‘The Lion King’. De musical bestaat uit Engelstalige muziek met Nederlands gesproken teksten er tussendoor.
Naast het optreden in het BaronTheater verzorgt Rejoice ook een optreden in De Rank in Zuidhorn.

Voor meer informatie over het gospelkoor Rejoice, zie: rejoice-zuidhorn.nl

Zaterdag 16 maart Concert Albert van der Tuin

Albert van der Tuin – Number Five!
met nummers van o.a. Queen, Mumford & Sons, Tina Turner, Bryan Adams & Ed Sheeran.

Het begint bijna een traditie te worden! Singer-songwriter Albert van der Tuin komt op zaterdag 16 maart wederom met een avondvullend programma. Het is de vijfde keer dat hij een concert in het Barontheater geeft. Bij de vorige vier keer wist hij de zaal al tot aan de nok toe te vullen. De stijl van Albert is een combinatie van oud en nieuw met een eigen, verrassende draai. Of het nu om zelfgeschreven nummers gaat of om zijn favoriete covers, Albert zorgt altijd voor een zeer gevarieerd programma. Voorzien van een loop-pedaal, diverse instrumenten en zijn stem belooft het een avond vol muzikale hoogtepunten te worden. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.avdtmusic.com en kosten 7,50 per stuk.

Zaterdag 16 maart 2019, 20:15 uur, Barontheater te Opende

3 maart: Paddy’s Day Off komt naar BaronTheater

Prachtige Ierse en Schotse folkmuziek

Brothers in Arms Ierse en Schotse folkmuziek door Paddy’s Day Off; een swingende en gevarieerde muziekvoorstelling tegen het decor van de Eerste Wereldoorlog. Het is voorjaar 1916. Drie jongens ontmoeten elkaar in Ierland. We volgen de avonturen van hun reis naar het front in Frankrijk, waar het verhaal een dramatische wending krijgt. Paddy’s Day Off viert de honderdste verjaardag van de wapenstilstand met een gevarieerd muziekprogramma. Bekende en minder bekende songs in verrassende uitvoering, afgewisseld met opzwepende jigs en reels, maken deze voorstelling tot een waar Iers feest.

Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra komen op 9 februari naar het BaronTheater

Met de voorstelling FRISICANA II  Boek nu!

De première heeft plaatsgevonden. Nu komt het trio naar het BaronTheater

Na het succes van de gezamenlijke liedjesvoorstelling ‘Frisicana’ zijn Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra opnieuw in hun persoonlijke muzikale archieven gedoken. Met ‘Frisicana II, brengen de drie heren een geheel nieuwe avondvullende voorstelling. Er een selectie gemaakt van de mooiste liedjes uit het eigen repertoire van Douwstra, Smit en Wilkens. Het programma bevat een mooie mix van Friestalige en Engelstalige liedjes

Filmfestival in het BaronTheater

Zaterdag 23 maart verandert het BaronTheater in een knusse filmzaal
NOVA Noord, de overkoepelende organisatie van Amateurfilmers, organiseert een Filmfestival voor amateurfilmers.

Tijdens dit festival worden de films (max.lengte 20 minuten) door een deskundige jury beoordeeld. De films die daarvoor zijn genomineerd, kunnen worden aangeboden aan het landelijk festival en eventueel aan het wereldfestival de Unica in 2019 in Zeist.

Zowel fictief, nonfictief, documentaire, registraties en animaties kunnen worden aangeboden

Films kunnen worden ingezonden tot 9 februari 2019.  Voor meer informatie:  www.nova-noord.nl

Lezing op 15 december door Nienke Gottenbos

Lezing van:  “De Poepdokter…”

24 november komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Opende

Sinterklaas met zijn Pieten komen zaterdagochtend 24 november aan in Opende. Bicycle Showband Crescendo begeleid Sint en zijn Pieten door het dorp, (om 9.30 uur bij De Piramide)  en eindigen bij het BaronTheater (ongeveer 10.00 uur). Sinterklaas wordt ontvangen in de theaterzaal waar muziekvereniging Uit Vriendschap speelt. Ouders en kinderen  tot 8 jaar zijn van harte welkom. Kinderwagens en buggy’s mogen helaas niet in de theaterzaal. Deze kunnen geparkeerd worden in de foyer van het BaronTheater.

 

Vergeet niet kaarten voor deze voorstelling (22 februari 2019) te reserveren

It wie op in Simmerjûn basearre op wier barde ferhalen

Pier21 komt op ‘e nij mei in yngripende foarstelling basearre op wier barde ferhalen en gegevens. Mei ‘It wie op in simmerjûn’ wurde de tema’s ‘voltooid leven’ en de ‘maakberheid’ fan it libben oansnien. Yn hoefierre kinne wy minsken ús eigen libben stjoere? Kinne wy beslute om by in partner te bliuwen en by elkoar te hearren? Hâlde ús besluten oer (foltôge) libben en dea stân oan de râne fan it bestean? Binne wy altyd de dirigint fan ús eigen libben?
Under oaren de Fryske Biblioteken, mediapartner Omrop Fryslân en it MCL hawwe it tema omearme en fersoargje in râneprogrammearring tidens de spylperioade.