In 2019 zijn 8 nieuwe bedrijven lid van de zakenclub geworden

De volgende bedrijven zijn sinds 2019 lid geworden van de zakenclub van het BaronTheater. Met de support van deze bedrijven c.q. instellingen zijn wij heel blij. Wij heten U hartelijk welkom.

 • Jacobien Life & Style – Grootegast
 • Hubo / Tjoelker – Opende
 • AutoLease Baron – Ureterp
 • R.S. Totaalbouw – Oldekerk
 • Noordhof Interieurbouw – Niekerk
 • Koopman – Noordhorn/Leek
 • Wilgenburg Loon- & Grondverzetbedrijf – Grootegast
 • Bicycle Showband Crescendo – Opende

Lions Westerkwartier doneert 500 Euro

Het BaronTheater heeft van Lions Westerkwartier een bedrag van 500 Euro ontvangen. Mede hierdoor kon het BaronTheater de technische voorzieningen in het theater verbeteren zoals de aanschaf van een groot filmscherm inclusief  beamer.

Het BaronTheater wil Lions Westerkwartier hartelijk dank zeggen voor deze geldelijke bijdrage.

Sietze (Sid) Baron overleden

Op 24 maart is Sietze (Sid) Baron uit LYNDEN  USA overleden.

Sietze was de oudste zoon van Jeen Baron  die de eerste dirigent  en medeoprichter van  de christelijke. muziekvereniging Crescendo nu Bicycle Showband Crescendo was.

De laatste twee decennia heeft Sietze en de familie Baron veel voor Crescendo, het BaronTheater en het Kor Dijkstraplein in Opende betekend. Als dank voor zijn steun is het BaronTheater naar hem vernoemd.

Afgelopen jaar heeft Sietze, als dank voor zijn initiatieven voor het dorp Opende, de ‘Abel Tasman Erepenning’ als waardering van de gemeente Grootegast ontvangen

Wij willen de familie  Baron sterkte wensen dit verlies te dragen.

 

Bijgevoegde  foto is gemaakt tijdens de opening van het BaronTheater in 2012. Links Sietze Baron en rechts oud-burgemeester van de gemeente Grootegast de heer K. B. Dijkstra

Bijzondere theatervoorstelling in het BaronTheater

 

Bijzondere theatervoorstelling in het BaronTheater

Zondagmiddag 14 april om 15.00 uur

Entree:  € 14,00

In oorlog en liefde… 

Noëmi Beckman uit Leiderdorp trouwt kort na de oorlog ‘met de handschoen’ met de man die ze op dat moment slechts één keer heeft ontmoet. In Auschwitz. Het huwelijk zal 65 jaar duren. Het even aangrijpende als bizarre liefdesverhaal van de twee kampoverlevenden is zo bijzonder, dat er een theatervoorstelling van is gemaakt. Dit indringende stuk wordt vertolkt door de Rijswijker Timo Waarsenburg.

Folkkoor ‘It Wâldfolk’ op 9 maart in het BaronTheater

It Wâldfolk, neemt u mee op een muzikale reis over 3 continenten.

De reis start in Friesland om vervolgens naar Engeland en Schotland te gaan, via Ierland steekt het koor de oceaan over om naar Amerika te gaan. Na deze omzwervingen keert het koor terug naar Friesland . Het optreden wordt tijdens de muziek en zang visueel ondersteund door beeldmateriaal, verder krijgt het publiek tijdens de overgangen van de songs uitleg en informatie over de inhoud van de muziek en de reis. Het optreden belooft een boeiende en meeslepende reis te worden door de geschiedenis van de songs en landen die worden aangedaan.

Laat u verrassen en geniet van dit koor met een uniek combo

7 nieuwe partners bij de zakenclub van het BaronTheater

De volgende bedrijven zijn sinds oktober 2018 lid geworden van de zakenclub van het BaronTheater. Met de support van deze bedrijven c.q. instellingen zijn wij heel blij. Wij heten U hartelijk welkom.

 • Installatiebedrijf G.Bron – Opende
 • Partycentrum Strandheem – Opende
 • A.L.C. (Audio & Light Concepts) B.V. – Drachten
 • J.van Dijk Schildersbedrijf – Surhuisterveen
 • Bies group – Marum, Heerenveen en Oosterwolde
 • Brasserie Kolkzicht – Surhuisterveen
 • SchotseHooglanders, Jelwin en Ymkje Kuipers – Opende

13 april: REJOICE uit Zuidhorn komt met de musical ‘Jesus Son of God’

RESERVEER ALVAST VOOR DEZE MUSICAL !!!

Zie agenda April 2019

Het gospelkoor Rejoice uit Zuidhorn met orkest o.l.v. Willem de Wit zal deze avond de musical ‘Jesus Son of God’ vertolken.  In het voorprogramma zal optreden Jonathan Vroeg, acteur van de bekende musical ‘The Lion King’. De musical bestaat uit Engelstalige muziek met Nederlands gesproken teksten er tussendoor.
Naast het optreden in het BaronTheater verzorgt Rejoice ook een optreden in De Rank in Zuidhorn.

Voor meer informatie over het gospelkoor Rejoice, zie: rejoice-zuidhorn.nl

Zaterdag 16 maart Concert Albert van der Tuin

Albert van der Tuin – Number Five!
met nummers van o.a. Queen, Mumford & Sons, Tina Turner, Bryan Adams & Ed Sheeran.

Het begint bijna een traditie te worden! Singer-songwriter Albert van der Tuin komt op zaterdag 16 maart wederom met een avondvullend programma. Het is de vijfde keer dat hij een concert in het Barontheater geeft. Bij de vorige vier keer wist hij de zaal al tot aan de nok toe te vullen. De stijl van Albert is een combinatie van oud en nieuw met een eigen, verrassende draai. Of het nu om zelfgeschreven nummers gaat of om zijn favoriete covers, Albert zorgt altijd voor een zeer gevarieerd programma. Voorzien van een loop-pedaal, diverse instrumenten en zijn stem belooft het een avond vol muzikale hoogtepunten te worden. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.avdtmusic.com en kosten 7,50 per stuk.

Zaterdag 16 maart 2019, 20:15 uur, Barontheater te Opende

3 maart: Paddy’s Day Off komt naar BaronTheater

Prachtige Ierse en Schotse folkmuziek

Brothers in Arms Ierse en Schotse folkmuziek door Paddy’s Day Off; een swingende en gevarieerde muziekvoorstelling tegen het decor van de Eerste Wereldoorlog. Het is voorjaar 1916. Drie jongens ontmoeten elkaar in Ierland. We volgen de avonturen van hun reis naar het front in Frankrijk, waar het verhaal een dramatische wending krijgt. Paddy’s Day Off viert de honderdste verjaardag van de wapenstilstand met een gevarieerd muziekprogramma. Bekende en minder bekende songs in verrassende uitvoering, afgewisseld met opzwepende jigs en reels, maken deze voorstelling tot een waar Iers feest.