Hieronder vindt u het actuele programma. Klik op het evenement voor meer informatie, of bekijk het programma door gebruik te maken van het menu hierboven. Door middel van de ‘RESERVEER‘ button kunt u kaarten reserveren. Dit loopt nu via de organisatie VanPlan.nl.  U betaalt ook direct via het iDEAL systeem. Hier zijn wel extra bank- en transactiekosten aan verbonden. Tevens krijgt u een bevestiging toegestuurd.  Uw ticket- of toegangsbewijs  (hard copy of uw barcode op de entreebrief) van de voorstelling moet u meenemen en zal bij de ingang  worden gescand.

December 2019

Event Not Found!
KOKELEKO van Bert Hadders met Joost Dijkema
zaterdag 14 december 2019
20:15
Meer informatie

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Kokeleko Bert Hadders  (met Joost Dijkema) KOKELEKO

 ‘Kokeleko’: twee mannen, twee gitaren en een hoop verhalen en liedjes over de Drents-Groningse veenkolonies.

 Bert Hadders was de afgelopen tien jaar voorman van de Nozems, waarmee hij vele noordelijke hits scoorde. Nummers als ‘Poolse Bruid’, ‘Woar Blift De Zummer’ en ‘Elvis, Keuning Van De Bunermond’ zijn niet meer weg te denken uit de Veenkoloniale canon.

 De afgelopen jaren schreef Hadders daarnaast liedjes voor het RTV Noord-programma De Centrale. Luisteraars gaven een zwengel aan het Rad van Kokeleko en over het onderwerp waarbij het pijltje stopte, schreef Bert dan een liedje. Veel songs gaan over de historie van de Veenkolonies en het noorden in het algemeen. Zo zijn er nummers over de landbouwstaking van 1929 waarbij Eltjo Siemens het slachtoffer werd van een door de marechaussee afgevuurde kogel, het uitgaansleven van Oude Pekela in de jaren vijftig, de groenteboer van het Oosterpark en turfgospels uit de tent van het Leger des Heils.

 Deze songs staan centraal in het programma ‘Kokeleko’, maar natuurlijk komen er ook hits voorbij uit de Nozems-tijd. De charismatische Bert Hadders (Tweede Exloërmond, 1962) neemt zijn publiek mee in zijn fraai verhalende liedjes. Hadders wordt in ‘Kokeleko’ geflankeerd door de Drentse Stadjer Joost Dijkema, een fenomenale fingerpicker op gitaar en banjo.

 De pers over Bert Hadders:

 “De Bosklopper Tapes’ is een nieuw hoogtepunt in de streektaalmuziek.”(Dagblad van het Noorden)

 “Het zijn vooral de teksten in combinatie met de levendige muziek die dit derde album van Hadders en zijn Nozems onnavolgbaar maken.”(New Folk Sounds over ‘De Bosklopper Tapes’)

 “Tien juweeltjes.”(Music Maker over ‘De Coöperoazie’)

KOKELEKO van Bert Hadders met Joost Dijkema
Regular (€12.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
12.50
12.50
Reserveren ...
Sfeerconcert Zuidema Kapel / Abel Tasman Koor
zondag 15 december 2019
14:30
Meer informatie

Het Abel Tasman Koor en de Zuidema Kapel laten u weer genieten van een prachtig sfeerconcert.

U kunt alvast gaan rerserveren bij:  secretariaatabeltasmankoor@gmail.com

Zie poster voor informatie !

Sfeerconcert Zuidema Kapel / Abel Tasman Koor
Regular (€7.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
7.50
7.50
Reserveren ...
Kerstvoorstelling 'Retourtje Noordpool'
zaterdag 21 december 2019
15:00
Meer informatie

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Familietheater

Retourtje Noordpool

Wanneer professor Propkop geen mensen hoeft te helpen om hun problemen op te lossen, werkt hij aan zijn uitvindingen. Zo heeft hij nu een heuse verplaatsmachine gemaakt! Maar wanneer zijn assistent; Bogus op de verkeerde knoppen drukt komt er plotseling een kerstelf uit de machine! In hun zoektocht naar een oplossing komen Bogus en Propkop zelfs op de noordpool terecht. Dan kunnen ze de kerstman net zo goed even helpen. Maar of dat nou wel zo verstandig is... Deze familievoorstelling zit vol humor, interactie en draagt de boodschap met zich mee dat mensen elkaar wat meer moeten helpen. Alleen dan bereik je grootse dingen.

Na de voorstelling is er een meet en greet waarbij het publiek met de cast op de foto kan.

Boek voor 1 augustus, u ontvangt 10% korting 

Kerstvoorstelling 'Retourtje Noordpool'
Regular (€6.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
6.50
6.50
Reserveren ...

 

 

 

 

Programma: kalender

Blader in onderstaande agenda om te kijken of er op een voor u geschikte datum een evenement gepland staat. Klik op de datum voor meer informatie.