Hieronder vindt u het actuele programma. Klik op het evenement voor meer informatie, of bekijk het programma door gebruik te maken van het menu hierboven. Door middel van de ‘RESERVEER‘ button kunt u kaarten reserveren. Dit loopt nu via de organisatie VanPlan.nl.  U betaalt ook direct via het iDEAL systeem. Hier zijn wel extra bank- en transactiekosten aan verbonden. Tevens krijgt u een bevestiging toegestuurd.  Uw ticket- of toegangsbewijs  (hard copy of uw barcode op de entreebrief) van de voorstelling moet u meenemen en zal bij de ingang  worden gescand.

December 2019

Event Not Found!
GRONINGS VUUR met 'TUSSEN DE COULISSEN'
zondag 01 december 2019
14:00
€6.00
Meer informatie

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Gronings Vuur reist in 1,5 jaar tijd van gemeente naar gemeente door de provincie Groningen. In november en begin december 2019 zijn we in de gemeente Westerkwartier.

Gronings Vuur in het Westerkwartier gaat over samen leven. En nieuwkomen. Met aandacht voor elkaars verhalen. Verhalen en beelden van jong en oud, over vroeger, nu en de toekomst. En er is nieuws. Ondernemend nieuws en shownieuws uit het Westerkwartier. Regisseur/theatermaker Maaike van den Hoek brengt dit allemaal samen en ontwikkelt de eindpresentatie ‘Tussen de Coulissen’.

WAT GAAT ER ZOAL GEBEUREN?

 • Spelers van Hyperactief (Toneelvereniging Gastvrij) en de Jeugdtheaterschool Zuidhorn verdiepen zich in relaties: vroeger, nu en in de toekomst. 
  •Bewoners van de Hornerheem brengen nieuws uit het Westerkwartier: shownieuws, livemuziek, entertainment, gesprekken met ondernemers en beelden van vroeger. 
  • Mien Westerkwartier brengt verhalen uit Land-Ver-Huus 
  • In het scholenproject Theaterburgers leren kinderen van OBS De Kromme Akkers uit Garnwerd hoe burgerschap werkt. Hoe functioneert onze democratie? Wie weet wat ze allemaal willen! Wordt het een crossbaan of een kunstwerk? Hoe zien droomhuizen eruit?
  • DeClick presenteert de resultaten uit de workshops play in a band/bandcoaching en beats/ muziek maken in Ableton Live
  • Taalvrijwilligers en cursisten NT2 van de vier Taalhuizen hebben zich verdiept in de vraag: “Wat neem je mee van het ene naar het andere land?”. Een aantal verhalen laten zij horen.

EINDPRESENTATIE ‘TUSSEN DE COULISSEN’

Op zaterdag 30 november (aanvang 19.30 uur) en zondag 1 december 2019 (aanvang 14.00 uur) is ‘Tussen de Coulissen’ te zien voor publiek in het BaronTheater in Opende. De eindpresentatie zal ongeveer 2,5 uur duren. 

Tussen de bedrijven door is er ruimte voor ontmoeting, verhalen en hapjes.

LOKAAL TEAM WESTERKWARTIER

Maaike van den Hoek: theatermaker/regisseur
Roel Hoekstra, Joren van de Ploeg, Niels Cazemier: productie en techniek, social media/PR
Bert op ’t Ende: Theaterburgers
Aafke Hoek: workshops Wat neem je mee?
Roelof Croeze: regie Hyperactief
Trea Wegter: ondersteuning Hornerheem
Anneke Ekhart: Beeld in vorm
Anja Reenders: De Verhalen van Groningen
Sander Koning: DeClick

Met medewerking van Platform Westerkwartier, Mien Westerkwartier, medewerkers en vrijwilligers van de Taalhuizen Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn, Roelie Schipper, Ineke Punte, Doutzen Sloterdijk, Alpha College, Stichting De Zijlen, Toneelvereniging Gastvrij uit Grootegast, Jeugdtheaterschool Zuidhorn, Groninger Archieven (Dineke van der Wal), René Ruiter (camera en montage), Jan Meiborg (compositie en sounds), Sandra van den Steen (vocals), Kunstbedrijven Westerkwartier (Roelf Postma), De Rijdende Popschool (Niels Steenstra), Biblionet Groningen, VRIJDAG, Greet Nieuwland, medewerkers en vrijwilligers van het BaronTheater te Opende.

SUBSIDIEGEVERS EN SPONSOREN

Provincie Groningen, Scholten-Kammingafonds, stichting Beringer Hazewinkel, VSBfonds, PBCF Groningen, gemeente Westerkwartier, BaronTheater Opende

GRONINGS VUUR met 'TUSSEN DE COULISSEN'
zondag 01 december 2019,14:00
Regular (€6.00)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
6.00
6.00
Reserveren ...
KOKELEKO van Bert Hadders met Joost Dijkema
zaterdag 14 december 2019
20:15
€12.50
Meer informatie

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Kokeleko Bert Hadders  (met Joost Dijkema) KOKELEKO

 ‘Kokeleko’: twee mannen, twee gitaren en een hoop verhalen en liedjes over de Drents-Groningse veenkolonies.

 Bert Hadders was de afgelopen tien jaar voorman van de Nozems, waarmee hij vele noordelijke hits scoorde. Nummers als ‘Poolse Bruid’, ‘Woar Blift De Zummer’ en ‘Elvis, Keuning Van De Bunermond’ zijn niet meer weg te denken uit de Veenkoloniale canon.

 De afgelopen jaren schreef Hadders daarnaast liedjes voor het RTV Noord-programma De Centrale. Luisteraars gaven een zwengel aan het Rad van Kokeleko en over het onderwerp waarbij het pijltje stopte, schreef Bert dan een liedje. Veel songs gaan over de historie van de Veenkolonies en het noorden in het algemeen. Zo zijn er nummers over de landbouwstaking van 1929 waarbij Eltjo Siemens het slachtoffer werd van een door de marechaussee afgevuurde kogel, het uitgaansleven van Oude Pekela in de jaren vijftig, de groenteboer van het Oosterpark en turfgospels uit de tent van het Leger des Heils.

 Deze songs staan centraal in het programma ‘Kokeleko’, maar natuurlijk komen er ook hits voorbij uit de Nozems-tijd. De charismatische Bert Hadders (Tweede Exloërmond, 1962) neemt zijn publiek mee in zijn fraai verhalende liedjes. Hadders wordt in ‘Kokeleko’ geflankeerd door de Drentse Stadjer Joost Dijkema, een fenomenale fingerpicker op gitaar en banjo.

 De pers over Bert Hadders:

 “De Bosklopper Tapes’ is een nieuw hoogtepunt in de streektaalmuziek.”(Dagblad van het Noorden)

 “Het zijn vooral de teksten in combinatie met de levendige muziek die dit derde album van Hadders en zijn Nozems onnavolgbaar maken.”(New Folk Sounds over ‘De Bosklopper Tapes’)

 “Tien juweeltjes.”(Music Maker over ‘De Coöperoazie’)

KOKELEKO van Bert Hadders met Joost Dijkema
zaterdag 14 december 2019,20:15
Regular (€12.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
12.50
12.50
Reserveren ...
Sfeerconcert Zuidema Kapel / Abel Tasman Koor
zondag 15 december 2019
14:30
€7.50
Meer informatie

Het Abel Tasman Koor en de Zuidema Kapel laten u weer genieten van een prachtig sfeerconcert.

U kunt alvast gaan rerserveren bij:  secretariaatabeltasmankoor@gmail.com

Zie poster voor informatie !

Sfeerconcert Zuidema Kapel / Abel Tasman Koor
zondag 15 december 2019,14:30
Regular (€7.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
7.50
7.50
Reserveren ...
Kerstvoorstelling 'Retourtje Noordpool'
zaterdag 21 december 2019
15:00
€6.50
Meer informatie

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Familietheater

Retourtje Noordpool

Wanneer professor Propkop geen mensen hoeft te helpen om hun problemen op te lossen, werkt hij aan zijn uitvindingen. Zo heeft hij nu een heuse verplaatsmachine gemaakt! Maar wanneer zijn assistent; Bogus op de verkeerde knoppen drukt komt er plotseling een kerstelf uit de machine! In hun zoektocht naar een oplossing komen Bogus en Propkop zelfs op de noordpool terecht. Dan kunnen ze de kerstman net zo goed even helpen. Maar of dat nou wel zo verstandig is... Deze familievoorstelling zit vol humor, interactie en draagt de boodschap met zich mee dat mensen elkaar wat meer moeten helpen. Alleen dan bereik je grootse dingen.

Na de voorstelling is er een meet en greet waarbij het publiek met de cast op de foto kan.

Boek voor 1 augustus, u ontvangt 10% korting 

Kerstvoorstelling 'Retourtje Noordpool'
zaterdag 21 december 2019,15:00
Regular (€6.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
6.50
6.50
Reserveren ...

 

 

 

 

Programma: kalender

Blader in onderstaande agenda om te kijken of er op een voor u geschikte datum een evenement gepland staat. Klik op de datum voor meer informatie.