Hieronder vindt u het actuele programma. Klik op het evenement voor meer informatie, of bekijk het programma door gebruik te maken van het menu hierboven. Door middel van de ‘RESERVEER‘ button kunt u kaarten reserveren. Dit loopt nu via de organisatie VanPlan.nl.  U betaalt ook direct via het iDEAL systeem. Hier zijn wel extra bank- en transactiekosten aan verbonden. Tevens krijgt u een bevestiging toegestuurd.  Uw ticket- of toegangsbewijs  (hard copy of uw barcode op de entreebrief) van de voorstelling moet u meenemen en zal bij de ingang  worden gescand.

Februari 2020

Event Not Found!
Pop up koor met 'Sing, Zing, Sjong'
zaterdag 01 februari 2020
19:00
€11.50
Meer informatie

 

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Pop up koor:  Sing, Zing, Sjong

De eerste meezingavond van het Sing, Zing, Sjong event was een groot succes. We gaan opnieuw een aantal mooie liedjes met elkaar instuderen en samen met dirigenten en muzikanten er weer een muzikale avond van maken. Wij houden u op de hoogte via onze facebook pagina  van “Sing, Zing, Sjong” en via de website van het BaronTheater.

U kunt U alvast aanmelden via de website en VanPlan

Pop up koor met 'Sing, Zing, Sjong'
zaterdag 01 februari 2020,19:00
Regular (€11.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
11.50
11.50
Reserveren ...
Sing&songwriter Gurbe Douwstra
zaterdag 08 februari 2020
20:00
€13.50
Meer informatie

 

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

TePlak

 TePlak is de titel van een nieuw solo-liedjesprogramma van singer/songwriter Gurbe Douwstra. ‘TePlak’ is Fries voor wat je ‘thuis’ zou kunnen noemen, maar het is meer dan dat. Het is de plaats waar je hoort te zijn, daar waar je oprecht ‘thuis’ bent. Aan het eind van elke reis ben je ‘teplak’.

Je kunt je op veel plaatsen ‘thuis’ voelen, maar uiteindelijk ben je slechts op weinig plaatsen echt ‘teplak’. Voor deze Drachtster troubadour is dat, in abstracte vorm, zijn muziek, de teksten en liedjes, waarin hij thuis is, dichtbij zichzelf blijft en die altijd oprecht zijn.

In een wat minder abstracte betekenis is voor Gurbe Douwstra ‘teplak’ ook het podium, een plek waar hij zich in de afgelopen jaren steeds meer thuis is gaan voelen.

Maar hij is het vooral ook in zijn leven van dit moment, waarin alles op z’n plaats en dus ‘teplak’ valt. Mede daardoor krijgen zijn liedjes extra inhoud, betekenis en diepgang. Evenwel zonder dat de knipoog naar het leven vergeten wordt.

Voor dit programma zijn nieuwe liedjes geschreven, aangevuld met ouder repertoire dat past bij deze voorstelling.

Gurbe Douwstra wordt in TePlak begeleid door Wander van Duin op contrabas, Johanna Hamstra op banjo en mandoline en Jan de Vries op gitaar, akkordeon, dobro en mandoline.

 

(fotografie: Maartje Roos)

TePlak (Fryske fersy)

 TePlak is de titel fan in folslein nij solo-lietsjesprogramma fan sjonger en lietskriuwer Gurbe Douwstra. ‘TePlak’ soenen je ek ‘thús’ neame kinne, mar it is mear as dat. It is it plak dêr’t je hearre te wêzen, dêr wêr’t je oprjocht ‘thús’ binne. Oan de ein fan alle reizen binne je úteindelik ‘TePlak’.

Je kinne je op in protte plakken ‘thús’ fiele, mar by einbeslút binne je mar op in pear plakken mei rjocht ‘teplak’. Foar dizze Drachtster trûbadoer is dat, yn in wat abstrakte foarm, syn muzyk, de teksten en lietsjes wêryn’t hy thús is, tichtby himsels bliuwt en dy’t ek altyd oprjocht binne.

Yn in wat minder abstrakte betsjutting is foar Gurbe Douwstra ‘teplak’ ek it poadium,  dêr’t hy him de ôfrûne jierren hieltyd mear thús fielt. Mar hy is it foaral ek yn syn libben fan dit momint, wêryn sa’n bytsje alles ‘teplak’ falt. Dêrtroch krije syn lietsjes ekstra ynhâld, betsjutting en djipgong. Lykwols sûnder dat de knypeach nei it libben fergetten wurdt.

Foar dit programma binne nije lietsjes skreaun, mar hy lit ek ek âlder repertoire hearre, dat by dizze foarstelling past.

Gurbe Douwstra wurdt yn TePlak begelaat troch Wander van Duin op kontrabas, Johanna Hamstra op banjo en mandoline en Jan de Vries op gitaar, akkordeon, dobro en mandoline.

 

(fotografy: Maartje Roos)

Tot 1 augustus 10% vroegkorting !!!

Sing&songwriter Gurbe Douwstra
zaterdag 08 februari 2020,20:00
Regular (€13.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
13.50
13.50
Reserveren ...
Rosen für Dich met 'Van Wenen tot Broadway'
zondag 16 februari 2020
15:00
€12.50
Meer informatie

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Het ensemble “Rosen für Dich”:

Met Corin Tholen sopraan, Albert Kamphuis tenor met aan de piano Martijn Jager brengen onder de titel “Van Wenen tot Broadway” een theatraal concert met beroemde melodieën uit bekende operettes zoals “Der Zigeunerbaron", "Die Lustige Witwe”, “Die Fledermaus", musicals als Oklahoma en Kiss me Kate en uit opera’s als “Die Zauberflöte en Norma.

Een sfeervolle, romantische, komische en aanstekelijke show.

Rosen für Dich met 'Van Wenen tot Broadway'
zondag 16 februari 2020,15:00
Regular (€12.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
12.50
12.50
Reserveren ...
Cabaretière Janneke Jager
zaterdag 29 februari 2020
20:15
€16.00
Meer informatie

 

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Femme Façade - magische muziek en poëtische illusie
Janneke Jager (cabaret/ kleinkunst)

Je wordt er vanzelf goed in. Balanceren op een koord, door brandende hoepels springen, wilde beesten temmen. Jezelf in te krappe acrobatenpakjes hijsen terwijl je liever in het kanon wilt kruipen. Altijd onderweg, altijd glimlachen, altijd een enge clown op de loer. Maar wat als je ‘s avonds je schmink afveegt?

In Femme Façade neemt Janneke je mee naar de wereld achter het gekleurde circusdoek. Waar ligt de grens tussen magie en illusie in wat we laten zien? Welke verhalen vertellen wij aan de wereld?
En wie vinden we daarbij eigenlijk belangrijker: onszelf of ons Hooggeëerd Publiek…?

Femme Façade’ is een muzikale voorstelling op het snijvlak van cabaret & kleinkunst, waarin Janneke begeleid wordt op piano en gitaar door twee muzikanten. Liedjes waarin het leven in al zijn breekbaarheid wordt bezongen zijn de leidraad van de show. Daarnaast gaat Janneke in verhalen, een grimmig sprookje en grappige anekdotes op zoek de naar de naakte waarheid - bekeken vanuit een Gereformeerde opvoeding op het Groningse platteland en een jeugdervaring op een naturistencamping...

Teksten: Janneke Jager
Muzikale begeleiding: Bas Bons en Nils Westerhoff
Posterontwerp: Maria Stijger

Boek met vroegkorting van 10% tot 1 augustus 2019!!

 

 

De roots van Janneke Jager liggen in Groningen. Met een brutale blik bekijkt ze de wereld en vertelt of zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid. Inmiddels heeft ze al flink wat jaren geleden de Noordelijke klei van haar roze laarsjes geschud en timmert ze aan de weg in cabaretland. Dit doet ze vanuit haar thuisstad Utrecht, waar het begon met de publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival  (2013).  Janneke rondde in 2017 de Playground for Professionals af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Eerder was Janneke de vertolkster van het maandlied van UVandaag (RTV Utrecht) en stond ze in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival (2015). In datzelfde jaar programmeerde Guido Weijers haar in zijn Comedy Weekend en ze was onderdeel van Leon van der Zanden’s Comedy Academy. Janneke bespeelt de landelijke podia van de Noordelijke eilanden tot de Zuidelijke landsgrenzen. Maar waar ze ook staat te spelen; ze overdrijft graag een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Het liefst doet ze allebei; een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid. 

“Wervelend en gretig” – Jacques d’Ancona, Dagblad van het Noorden

“Grappig, eigenzinnig, gedurfd. Ook als podiumbeest weet ze de gevoelige snaar te raken” – LEVEN! Magazine Utrecht

“Janneke Jager is een klasse apart: volwassen, evenwichtig en met een toegankelijke diepgang” – Theater Tussen de Schuifdeuren

“Een pittige tante met een prachtige zangstem en sterke uitstraling, naar wie we graag willen luisteren” – Juryrapport Utrechts Cabaretfestival

Boek snel tot 1 augustus met 10% vroegkorting

Cabaretière Janneke Jager
zaterdag 29 februari 2020,20:15
Regular (€16.00)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
16.00
16.00
Reserveren ...

 

 

 

 

 

Programma: kalender

Blader in onderstaande agenda om te kijken of er op een voor u geschikte datum een evenement gepland staat. Klik op de datum voor meer informatie.