Hieronder vindt u het actuele programma. Klik op het evenement voor meer informatie, of bekijk het programma door gebruik te maken van het menu hierboven. Door middel van de ‘RESERVEER‘ button kunt u kaarten reserveren. Dit loopt nu via de organisatie VanPlan.nl.  U betaalt ook direct via het iDEAL systeem. Hier zijn wel extra bank- en transactiekosten aan verbonden. Tevens krijgt u een bevestiging toegestuurd.  Uw ticket- of toegangsbewijs  (hard copy of uw barcode op de entreebrief) van de voorstelling moet u meenemen en zal bij de ingang  worden gescand.

Maart 2020

Event Not Found!
'Bevings' door WAARK
vrijdag 06 maart 2020
20:00
€14.00
Meer informatie

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Bevings

Een nieuwe productie van WAARK!

Bevings van WAARK is een bijzondere voorstelling over het onderwerp dat alle Groningers bezighoudt: de gaswinning en de akelige gevolgen. Ach nee, niet weer over het gas, het gaat over de mensen die er op léven.

Met een requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties van de bewoners. Die je in wanhoop over de janboel soms hoort huilen van het lachen. 

Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. Het stuk wordt gespeeld door acht acteurs/actrices waarvan er vier meespeelden in de allereerste WAARK voorstelling in 1973.

De tekst wordt geschreven door acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders (voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam) en in het Gronings vertaald door schrijver en regisseur Ben Smit uit Garnwerd. 

Bevings toert van september 2019 tot maart 2020 langs Groningse en Drentse theaters.

Bijgeveoegde foto is gemaakt door:  Karel Zwaneveld

'Bevings' door WAARK
vrijdag 06 maart 2020,20:00
Regular (€14.00)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
14.00
14.00
Reserveren ...
Marlene Bakker
zaterdag 14 maart 2020
20:00
€16.50
Meer informatie

 

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Marlene Bakker  met  RAIF

Marlene Bakker is een opvallende verschijning. Elkenain het zien raif, elkenain het zien tied, zingt ze op haar debuutalbum Raif, in het gelijknamige openingsnummer. Waarmee ze wil zeggen: iedereen heeft een eigen gereedschap, een eigen talent en een gegeven tijd om daarmee iets te doen. Bij Marlene Bakker zijn dat haar prachtige stem en wonderschone Groningstalige liedjes. Als de elf persoonlijke songs op haar inmiddels veel geprezen debuutalbum iets duidelijk maken, is het dat Marlene Bakker de juiste snaar weet te raken. Warmte, romantiek, verlangen, weemoedigheid, troost, melancholie en kwetsbaarheid strijden in haar werk om voorrang.

 Marlene en haar muzikanten spelen in deze voorstelling de liedjes van Raif, en daarnaast nemen ze het publiek met gloepensnieuwe liedjes mee in een wereld vol hypnotiserende hiplichten en wonderlijke witte wieven. Elk lied is onlosmakelijk verbonden met haar geboortegrond. Na dit optreden zul je met andere ogen naar Groningen kijken. Ook zij die de taal niet machtig zijn, zullen worden geraakt door de filmische sfeer. Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring waarin de magie van het noorden en het aardse Gronings naadloos aansluit op hedendaagse indiepop.

 Over Marlene Bakker en RAIF werd geschreven:

 “Tot nu toe wat mij betreft het beste album van 2018.” (Frits Spits - NPO Radio 1, De Taalstaat) 

"Raif is een meesterlijk debuut dat de streektaal met eigentijdse pop een impuls geeft en tot ver buiten de provinciegrenzen kan tillen. Het is een unieke luisterervaring, een serene en weemoedige betovering die liefdevol en ambachtelijk is vastgelegd in geluid. Op de een of andere manier is het waanzinnig romantisch.” (***** DvhN / LC)

 "Raif heeft zich binnen een jaar opgewerkt tot een klassieker binnen de streektaalmuziek. Alle lofuitingen zijn terecht. Deze plaat vol prachtige liedjes ontstijgt iedere categorisering.” (Wouter Bessels Meppeler Courant)

“Het dialect van Bakker is een compleet andere, bijna mythische taal. Het publiek is vanavond vanaf de eerste noot dan ook gelijk muisstil.” (Live recensie Eindhoven Rockcity)

"Ze ontroert stevig met beeldende, droef-poëtische liedjes, zoals het prachtige Waarkhanden." (Live recensie The Daily Indie)

 “Haar warme, soulvolle stemgeluid brengt de haast poëtisch klinkende dialectpopteksten op zo’n manier dat je het echt gelooft. Niet de zangacrobatiek, maar het verhalen vertellen staat voorop. Dit, gecombineerd met het Gronings, vormt een gouden duo.” (3voor12Groningen)

" Wat is dit níét normaal mooi!" (Daniël Lohues)

"Check dit! Prachtig hoe zij het Gronings verklankt!" (Nynke Laverman)

 Boek nog met een vroegkorting van 10% tot 1 augustus 2019

Marlene Bakker
zaterdag 14 maart 2020,20:00
Regular (€16.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
16.50
16.50
Reserveren ...
Voorjaarsconcert 'Uit Vriendschap'
zaterdag 28 maart 2020
20:00
€7.50
Meer informatie

 

 

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

28 maart 2020 Voorjaarsconcert muziekvereniging Uit Vriendschap Opende.

"Het belooft een sprankelend begin te worden van het voorjaar, op weg naar de zomer!"

Uit Vriendschap onder leiding van Hans Toebes trakteert het publiek elke keer op een afwisselend voorjaarsconcert . Ook nu staan er mooie en nieuwe muziekstukken op het programma. Bekende en minder bekende stukken, meezingers en meedeiners maar ook mooie gedragen muziek wordt uitgevoerd door de fanfare. Afwisselend kunt u genieten van prachtige melodieën,  harmonische ritmes en dynamische uitvoeringen.

Deze keer is de samenwerking gezocht met Johan Timersma uit Surhuisterveen.

Johan is geboren in een muzikaal nest en heeft zich weten te ontwikkelen tot een allround muzikant. Na een succesvolle carrière als zanger/toetsenist in een band is hij nu al weer jaren solo op pad. Met orkestband en piano worden veelzijdige optredens verzorgd met nummers uit de vorige eeuw afgewisseld met de hits van nu. Engels, Duits, Nederlands, Fries … alle talen komen langs.

Met een gevarieerd muziekprogramma belooft het weer een feestje te worden. We kijken uit naar uw komst.

Voorjaarsconcert 'Uit Vriendschap'
zaterdag 28 maart 2020,20:00
Regular (€7.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
7.50
7.50
Reserveren ...

 

 

 

Programma: kalender

Blader in onderstaande agenda om te kijken of er op een voor u geschikte datum een evenement gepland staat. Klik op de datum voor meer informatie.