Hieronder vindt u het actuele programma. Klik op het evenement voor meer informatie, of bekijk het programma door gebruik te maken van het menu hierboven. Door middel van de ‘RESERVEER‘ button kunt u kaarten reserveren. Dit loopt nu via de organisatie VanPlan.nl.  U betaalt ook direct via het iDEAL systeem. Hier zijn wel extra bank- en transactiekosten aan verbonden. Tevens krijgt u een bevestiging toegestuurd.  Uw ticket- of toegangsbewijs  (hard copy of uw barcode op de entreebrief) van de voorstelling moet u meenemen en zal bij de ingang  worden gescand.

November 2019

Event Not Found!
Popkoor Hadewijn en coverband Sixperience voorstelling uitverkocht !!
vrijdag 08 november 2019
20:00
Meer informatie

 

VOORSTELLING  IS  UITVERKOCHT  !!

Meezingavond met popkoor Hadewijn en coverband Sixperience.

Onder leiding van dirigente Sigita Zurauskaite zingt popkoor Hadewijn nummers van onder andere Amy Winehouse, Dusty Springfield, Justin Timberlake en Robbie Williams. Na afloop speelt coverband Sixperience door voor een swingende afterparty. Zing mee met koor en band en trek je dansschoenen aan!

 POPKOOR HADEWIJN

Popkoor Hadewijn bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste vrouwen met een liefde voor muziek. Hun repertoire bestaat uit een mix van popmuziek en internationale liedjes. Sigita Zurauskaite, afkomstig uit Litouwen, is dirigente van het vrouwenkoor. Zij kwam naar Nederland om een opleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen te volgen. Tegenwoordig dirigeert ze meerdere koren en heeft ze een internationaal Vocaal Kwartet.

 COVERBAND SIXPERIENCE

Sixperience bestaat uit gitarist en zang Hiltjo Kuiper, zangeres Anne Barbara Zijlstra, drum Roelf Schaank, toetsenist Henk Wals, bassist Hans Hoekstra en slaggitarist Marinus Kats. Eén ding is zeker: Sixperience staat garant voor een geweldige muzikale avond met danservaring!

 

Popkoor Hadewijn en coverband Sixperience voorstelling uitverkocht !!
Regular (€7.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
7.50
7.50
Reserveren ...
Topcabaretier Thijs Kemperink (GEANNULEERD !!)
zaterdag 09 november 2019
20:15
Meer informatie

VOORSTELLING  GEANNULEERD   !!!!!

Thijs Kemperink     Try out

Eerlijk duurt het kortst


“Wel eens een authentieke representant van Twente gezien?..... Een suggestie: neem Thijs Kemperink serieus,” opende de vier-sterren recensie van het Dagblad van het Noorden. “Kemperink steunt als geboren verteller op een strak naturel,” werd er daarnaast geschreven.

Thijs is een rasechte verhalenverteller, geboren en getogen Tukker, en maakte met zijn laatste programma ook naam in de rest van Nederland.  Met zijn authentieke persoonlijkheid en programma’s over alledaagse thema’s verpakt in grappen en verhalen overtuigde hij stad voor stad, dorp voor dorp. 

 

Over ‘Eerlijk duurt het kortst!’: Thijs weet eindelijk wat hij wil: eerlijk zijn!

Er zijn  nieuwe fragmenten (van zijn vorige show Bonje) in de marketingmap geplaatst: www.tvbtheater.nl/marketing. Ze staan ook op zijn YouTube pagina.  

Topcabaretier Thijs Kemperink (GEANNULEERD !!)
Regular (€14.00)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
14.00
14.00
Reserveren ...
Jan Henk de Groot wederom in ons theater
zaterdag 23 november 2019
20:00
€14.50
Meer informatie

 

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Groninger Troebadoer Jan Henk de Groot weer in het BaronTheater

 Midden jaren’80 luisterde Jan hen bij opa en oma naar Ede Staal en de stamtoavel van Radio Noord. Anno 2019 behoort Jan Henk zelf tot de top van de Grunneger muziek. Jan Henks Gronningstalige  debuutalbum ‘Weerom’ werd in maart 2014 bekroond met de Streektaalprijs en gaat over gebeurtenissen uit zijn leven in Groningen. 

Succes was ook het zijn programma ‘Tachtig Tammo’ die volle zalen trok.  De Groot boekte tevens successen met de Troebadoers die de CD ‘Onbekinde wegen’ uitbracht.

Tot 1 augustus een vroegkorting van 10 %

 

 

Jan Henk de Groot wederom in ons theater
zaterdag 23 november 2019,20:00
Regular (€14.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
14.50
14.50
Reserveren ...
Sinterklaasvoorstelling met 'De pepernoten van Peperotti'
zondag 24 november 2019
14:30
€6.50
Meer informatie

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

De pepernoten van Peperotti!

Verrassing! Sinterklaas heeft dit jaar de Italiaanse pepernotenbakker Peperotti uitgenodigd in het Pietenhuis.  Hij bakt de lekkerste pepernoten en zingt ook nog eens de sterren van de hemel. Iedereen is dol op hem. Maar als de pieten zijn bijzondere ‘Amora Speciala’ pepernoot proeven, staan ze in vuur en vlam. De pieten worden er helemaal dol van.

Wat voor bijzonders heeft Peperotti in deze pepernoot gestopt? Sinterklaas maakt zich zorgen en gaat zelf op onderzoek uit. Als dat maar goed komt! 

Beleef met Sinterklaas en zijn pieten dit spannende avontuur in deze gezellige voorstelling; vol bekende sinterklaasliedjes, swingende dansjes en heel veel pepernoten! En natuurlijk mag je met Sinterklaas en zijn pieten na afloop op de foto!   

 

Sinterklaasvoorstelling met 'De pepernoten van Peperotti'
zondag 24 november 2019,14:30
Regular (€6.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
6.50
6.50
Reserveren ...
Meiden van LOS in het BaronTheater
vrijdag 29 november 2019
20:15
€16.50
Meer informatie

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Meiden van LOS - Lusten en Lasten

De Meiden van LOS zijn terug! In een ongekend tempo volgen liedjes en sketches elkaar op in deze goudeerlijke voorstelling over de keerzijde van de medaille.

Natuurlijk willen de meiden wel de lusten maar niet de lasten. Het perfecte leven! Maar kan dat wel? Een wilde stap-avond zonder de kater, een goede baan zonder de stress, een kind zonder de zorgen, een relatie zonder de ruzies, de meiden kunnen nog wel even doorgaan en dat doen ze dan ook uitgebreid in deze voorstelling.

In Lusten en Lasten nemen de meiden geen blad voor de mond en fantaseren ze er lustig op los.

Tot 1 augustus is er een vroegkorting van 10%.

Meiden van LOS in het BaronTheater
vrijdag 29 november 2019,20:15
Regular (€16.50)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
16.50
16.50
Reserveren ...
GRONINGS VUUR met 'TUSSEN DE COULISSEN'
zaterdag 30 november 2019
19:30
€6.00
Meer informatie

 

KLIK HIER OM TE RESERVEREN

Gronings Vuur reist in 1,5 jaar tijd van gemeente naar gemeente door de provincie Groningen. In november en begin december 2019 zijn we in de gemeente Westerkwartier.

Gronings Vuur in het Westerkwartier gaat over samen leven. En nieuwkomen. Met aandacht voor elkaars verhalen. Verhalen en beelden van jong en oud, over vroeger, nu en de toekomst. En er is nieuws. Ondernemend nieuws en shownieuws uit het Westerkwartier. Regisseur/theatermaker Maaike van den Hoek brengt dit allemaal samen en ontwikkelt de eindpresentatie ‘Tussen de Coulissen’.

WAT GAAT ER ZOAL GEBEUREN?

 • Spelers van Hyperactief (Toneelvereniging Gastvrij) en de Jeugdtheaterschool Zuidhorn verdiepen zich in relaties: vroeger, nu en in de toekomst. 
  •Bewoners van de Hornerheem brengen nieuws uit het Westerkwartier: shownieuws, livemuziek, entertainment, gesprekken met ondernemers en beelden van vroeger. 
  • Mien Westerkwartier brengt verhalen uit Land-Ver-Huus 
  • In het scholenproject Theaterburgers leren kinderen van OBS De Kromme Akkers uit Garnwerd hoe burgerschap werkt. Hoe functioneert onze democratie? Wie weet wat ze allemaal willen! Wordt het een crossbaan of een kunstwerk? Hoe zien droomhuizen eruit?
  • DeClick presenteert de resultaten uit de workshops play in a band/bandcoaching en beats/ muziek maken in Ableton Live
  • Taalvrijwilligers en cursisten NT2 van de vier Taalhuizen hebben zich verdiept in de vraag: “Wat neem je mee van het ene naar het andere land?”. Een aantal verhalen laten zij horen.

EINDPRESENTATIE ‘TUSSEN DE COULISSEN’

Op zaterdag 30 november (aanvang 19.30 uur) en zondag 1 december 2019 (aanvang 14.00 uur) is ‘Tussen de Coulissen’ te zien voor publiek in het BaronTheater in Opende. De eindpresentatie zal ongeveer 2,5 uur duren. 

Tussen de bedrijven door is er ruimte voor ontmoeting, verhalen en hapjes.

LOKAAL TEAM WESTERKWARTIER

Maaike van den Hoek: theatermaker/regisseur
Roel Hoekstra, Joren van de Ploeg, Niels Cazemier: productie en techniek, social media/PR
Bert op ’t Ende: Theaterburgers
Aafke Hoek: workshops Wat neem je mee?
Roelof Croeze: regie Hyperactief
Trea Wegter: ondersteuning Hornerheem
Anneke Ekhart: Beeld in vorm
Anja Reenders: De Verhalen van Groningen
Sander Koning: DeClick

Met medewerking van Platform Westerkwartier, Mien Westerkwartier, medewerkers en vrijwilligers van de Taalhuizen Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn, Roelie Schipper, Ineke Punte, Doutzen Sloterdijk, Alpha College, Stichting De Zijlen, Toneelvereniging Gastvrij uit Grootegast, Jeugdtheaterschool Zuidhorn, Groninger Archieven (Dineke van der Wal), René Ruiter (camera en montage), Jan Meiborg (compositie en sounds), Sandra van den Steen (vocals), Kunstbedrijven Westerkwartier (Roelf Postma), De Rijdende Popschool (Niels Steenstra), Biblionet Groningen, VRIJDAG, Greet Nieuwland, medewerkers en vrijwilligers van het BaronTheater te Opende.

SUBSIDIEGEVERS EN SPONSOREN

Provincie

GRONINGS VUUR met 'TUSSEN DE COULISSEN'
zaterdag 30 november 2019,19:30
Regular (€6.00)
Aantal
Prijs per stuk
Totaalprijs
6.00
6.00
Reserveren ...

 

 

 

ventCard id=”208″ width=”700″]

 

Programma: kalender

Blader in onderstaande agenda om te kijken of er op een voor u geschikte datum een evenement gepland staat. Klik op de datum voor meer informatie.