Stichting Droomwonen i.s.m. KUUB presenteert het nieuwbouwcomplex aan de Prov.weg 67

Stichting Droomwonen organiseert i.s.m. met KUUB twee avonden in het BaronTheater waarop het nieuwbouwcomplex dat aan de Provincialeweg 67 gerealiseerd gaat worden, gepresenteerd wordt.

Wil je de bijeenkomst op 13 of 14 november bijwonen? Schrijf je dan in via onderstaand formulier

Wat begon als een droom gaat nu echt werkelijkheid te worden! De droom is om in Opende een project met woningen voor ouder wordende dorpsbewoners en een woonvorm voor jongeren met een verstandelijke beperking te realiseren. Op deze manier kan deze groep kiezen om in het dorp te blijven en hoeven zij niet noodgedwongen uit te wijken naar een andere plek om te wonen. De droom is dat dit een plek wordt waar zelfstandig geleefd kan worden in comfortabele woningen en waar gezelligheid, zorg en aandacht voor elkaar gemakkelijk te geven en te nemen zijn.

De initiatiefnemer en aanjager van deze prachtige droom is de Stichting Droomwonen en bestaat uit Willem Hofstede (Plaatselijk Belang), Geert de Jong (actief in van alles), Henny Pijpker (actief met mensen met een beperking) en Tineke Rodenboog (actief in Kookclub en Eetcafé Vestienie en moeder van o.a. twee dochters met een beperking).

Stichting Droomwonen heeft met begeleiding van KUUB, met steun van de gemeente Grootegast en met instemming van de familie Borger een plan uitgewerkt voor het perceel waar tot voor kort Sjouke Borger woonde aan de Provincialeweg 67. Hier komt een complex waarin 17 levensloopbestendige woningen gerealiseerd gaan worden met een mooie gemeenschappelijke tuin, parkeerplek, een eigen terras en kleine voortuin. Tevens zal er een woonvorm met 7 huureenheden en gemeenschappelijke ruimten voor jongeren met verstandelijke beperking opgenomen worden in het plan. Ten slotte komt er een Lokaal Loket in het complex; een centrale plek in het dorp waar mensen uit het hele dorp elkaar allerhande hulp kunnen vragen en bieden. U zorgt voor het dorp en het dorp zorgt voor u! Het ontwerp van de woningen en de woonvorm zijn door een architect gemaakt en nu is het zover dat iedereen in het dorp deelgenoot mag worden van de concrete plannen die gemaakt zijn!

De Stichting Droomwonen, KUUB, de architect en de makelaar zijn tijdens beide avonden in het BaronTheater aanwezig om u alle ins en outs te vertellen over de droom van de stichting, het ontwerp van het complex, de woningen, de woonvorm, de voorzieningen in het project en de plek in het dorp. Wij hopen u te zien!

Inschrijfformulier bijeenkomst

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.