Subsidie toekenningen voor ‘Digitaal- en technisch project’

Digitaal- en technisch project krijgt vorm

Ondanks de coronacrisis zit het BaronTheater niet stil. Deze crisis heeft het theater juist impulsen gegeven om technische en digitale verbeteringen voor de toekomst aan te brengen.
Zo zullen er licht- en geluidsvoorzieningen voor de kleine zaal (Van der Lijn-mode zaal) komen waardoor uitvoeringen van kleinkunst, jazz en cabaret beter tot zijn recht komen. Ook gaat het BaronTheater zijn eigen ticket-service programma ontwikkelen met een nieuw kassa systeem en wordt de website vernieuwd. Betaling zal in de toekomst meer en meer online gebeuren waardoor het munten-betalingssysteem tot het verleden behoort. Voor de beveiliging van het gebouw worden beveiliging camera’s geplaatst. Ook wil het BaronTheater een mobiel aluminium podium aanschaffen die tijdens zang- , popevents en sinterklaasuitvoeringen kan worden gebruikt. De totale uitgaven van dit project zijn ruim 30.000 Euro.

Subsidiegevers helpen het BaronTheater om dit project uit te voeren.
De volgende organisaties/instanties hebben hun financiële medewerking toegezegd:
Het VSB Fonds uit Utrecht en het Prins Bernhard Cultuur Fonds (afdeling Groningen) zijn ieder bereid 5000 Euro toe te kennen. De Stichting Het Roode- of Burgerweeshuis uit Haren en de Stichting Spavo Fonds een ieder 2000 Euro. Dankzij de eigen fondsen van het BaronTheater en die van de zakenclub is nu twee-derde deel van het beoogde investeringsbedrag binnen. Verschillende aanvragen aan andere subsidie-instanties lopen nog om het volledige investeringsbedrag te kunnen uitvoeren.

Opmerkingen voor dit bericht zijn gesloten.