icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin whatsapp
Joy for People Gospel Choir
Joy for People Gospel Choir

Na twee kerstconcertloze jaren mogen wij, de leden van Joy for People Gospel Choir uit Dokkum, in de maand december eindelijk weer een aantal sfeervolle kerstconcerten geven. Dit jaar is het thema "Geef Licht".

Sinds mensenheugenis spreken en zingen we rondom het kerstfeest al over ‘vrede en welbehagen’ en toch moeten we helaas concluderen dat het er tot op heden nog niet van gekomen is.

Veel componisten en singer-songwriters zijn ons voorgegaan met het componeren van teksten en muziek, waarin de hoop op liefde en vrede worden bezongen en gespeeld.

Van Bach, Mahalia Jackson of sterker nog: vanaf de ‘engelenkoren op de velden van Efrata’ tot en met John Lennon’s "So this is Christmas" wordt de roep om liefde en vrede uitgedragen, die mensen altijd weer weet te inspireren om deze wensen vorm te kunnen en willen geven.

Naast de traditionele gospelsongs draagt Joy for People Gospel Choir deze boodschap uit tijdens het kerstconcert ‘Geef Licht’ met o.a. ook songs uit de popgeschiedenis. Een programma waarin we het ‘licht‘ van geloof, hoop, liefde, vrede en welbehagen brandend willen houden en door willen geven.

Op muzikaal gebied hebben wij nog een leuke internationale bijdrage in petto tijdens het concert. Een lied waardoor we verbondenheid voelen met onze medemensen die moeten vluchten voor oorlogen.

Traditiegetrouw zal er tijdens het kerstprogramma geld ingezameld worden voor een goed doel. Het doel dat gekozen is, is de Stichting Vaarwens; een stichting die sinds 2007 individuele gratis dagtochten maakt met mensen die in hun laatste levensfase verkeren. Inmiddels hebben vele honderden ongeneeslijk zieke en uitbehandelde mensen ervaren hoe het is om er nog één keer een dag uit zijn in een geweldige omgeving en ambiance. Een vaardag wordt volledig en kosteloos voor de gasten verzorgd. Daarbij behoort o.a. de gehele organisatie, eventueel ambulancetransport, eventuele verpleging, de catering, de onkosten voor het inzetten van het schip etc...

Aangezien de stichting nagenoeg volledig draait op vrijwilligers en donaties willen we hen graag steunen dit prachtige werk voort te zetten. Meer informatie vindt u op hun website: Welkom bij Stichting Vaarwens

Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

 


€ 5,00

Contactgegevens

BaronTheater Opende
Verbindingsweg 9
9865 TE Opende (GR.)

Volg ons